Obiskali ste Vransko in želite poleg spominov odnesti domov še nekaj oprijemljivega. Potrebujete darilo, a nimate ideje? Nič lažjega. V Turistično informacijskem centu Vransko lahko kupite različne izdelke, ki so lep spomin ali darilo.

RODOLJUBNI ZALOŽNIK LAVOSLAV SCHWENTNER

Knjiga

DSC_0366

V monografiji o Lavoslavu Schwentnerju so zbrani prispevki poznavalcev in bibliofilov pod okriljem urednika Roka Glavana. Predstavljeni so njihovi pogledi na čas, življenje in delo rodoljubnega založnika Lavoslava Schwentnerja.

VRANSKO V SLIKAH

Knjiga

2 knjiga VRANSKO V SLIKAH

Knjiga je izšla ob 140-letnici podelitve trških pravic Vranskemu. Vransko se je nekoč imenovalo Franz in je bilo znano furmansko postajališče ob cesti Dunaj-Trst. V knjigi so zbrane slike starih razglednic Vranskega in Vranšanov.

KAMNIŠKE PRAVLJIČNE POTI (Irena Cerar)

Knjiga

DSC_0096

 

 

 

 

 

 

 

 

Knjiga Kamniške pravljične poti avtorice Irene Cerar je družinski izletniški vodnik po kamniških poteh, ki so prepletene z različnimi zgodbami. Ireno Cerar poznano kot “sokrivo” za Križnikov pravljični festival, ki se že tradicionalno odvija v Motniku in na Vranskem.

OBČINA VRANSKO

DVD

3 DVD 0BČINA VRANSKO

Občino Vransko in njene znamenitosti si lahko pogledate z domačega naslanjača. Domačin Vlado Rančigaj in snemalec Ljubo Korber sta občino predstavila v sliki in besedi.

MED

5 MED

Domačin Janez Kropivšek je znan medar. Prideluje akacijev, cvetlični, kostanjev, hojev, lipov, gozdni in smrekov med. Za darilo ali kar tako, vsekakor za zdravje.

 

Vezilje Snežinke Vransko izdelujejo tudi zelo zanimive kvačkane kokoši.

COPATKI ZA DOJENČKE

DSC_0087

 

 

 

 

 

 

 

Čudoviti copatki pastelnih barv za najnežnejše nogice.

IZLETNIŠKE, REKREACIJSKE, AVTOKARTE

DSC_0870

GeaGo karte so prepoznavne po kakovosti, se ne raztrgajo zaradi pregibanja, so odporne na sonce, vodo, po njih lahko pišete, brišete …

ZAPESTNICE

DSC_0082

 

 

 

 

 

Atraktivne in unikatne zapestnice iz žice in perlic.

VOŠČILNICE

DSC_0090

 

 

 

 

 

 

Unikatne voščilnice za različne priložnosti z žepkom za bon/denar ali brez.