Vransko 134, 3305 Vransko, Slovenija
03 703 12 10 zkts.vransko@siol.net

Spominki in darila

Obiskali ste Vransko in želite poleg spominov odnesti domov še nekaj oprijemljivega. Potrebujete darilo, a nimate ideje? Nič lažjega. V Turistično informacijskem centu Vransko lahko kupite različne izdelke, ki so lep spomin ali darilo.

RODOLJUBNI ZALOŽNIK LAVOSLAV SCHWENTNER

Knjiga

DSC_0366

V monografiji o Lavoslavu Schwentnerju so zbrani prispevki poznavalcev in bibliofilov pod okriljem urednika Roka Glavana. Predstavljeni so njihovi pogledi na čas, življenje in delo rodoljubnega založnika Lavoslava Schwentnerja.

VRANSKO V SLIKAH

Knjiga

2 knjiga VRANSKO V SLIKAH

Knjiga je izšla ob 140-letnici podelitve trških pravic Vranskemu. Vransko se je nekoč imenovalo Franz in je bilo znano furmansko postajališče ob cesti Dunaj-Trst. V knjigi so zbrane slike starih razglednic Vranskega in Vranšanov.

KAMNIŠKE PRAVLJIČNE POTI (Irena Cerar)

Knjiga

DSC_0096

 

 

 

 

 

 

 

 

Knjiga Kamniške pravljične poti avtorice Irene Cerar je družinski izletniški vodnik po kamniških poteh, ki so prepletene z različnimi zgodbami. Ireno Cerar poznano kot “sokrivo” za Križnikov pravljični festival, ki se že tradicionalno odvija v Motniku in na Vranskem.

OBČINA VRANSKO

DVD

3 DVD 0BČINA VRANSKO

Občino Vransko in njene znamenitosti si lahko pogledate z domačega naslanjača. Domačin Vlado Rančigaj in snemalec Ljubo Korber sta občino predstavila v sliki in besedi.

PIVO KUKEC

4 PIVO KUKEC

Savinjsko pivo, ki je varjeno z ljubeznijo in s hmeljem iz Savinjske doline. Pivo varijo po recepturi znanega žalskega pivovarja Simona Kukca. V kompletu sta dva termalna in eno temno pivo ali obratno.

MED

5 MED

Domačin Janez Kropivšek je znan medar. Prideluje akacijev, cvetlični, kostanjev, hojev, lipov, gozdni in smrekov med. Za darilo ali kar tako, vsekakor za zdravje.

VEZENI PRTIČKI

6 VEZENI PRTIČKI

Skupina žensk, ki jih veseli ročno delo, se je zbrala pod imenom Vezilje Snežinka. Pod njihovimi spretnimi prsti nastajajo različne mojstrovine od ogrlic, polstenih copat, obeskov za ključe … Kljub pestremu ustvarjanju se niso izneverile imenu in so osredotočene na vezenine. Prtički so izdelani v beli ali barvni rišelje tehniki. Prtički so različnih oblik in velikosti.

KVAČKANA KOKOŠ

DSC_0872

Vezilje Snežinke Vransko izdelujejo tudi zelo zanimive kvačkane kokoši.

DIŠEČI SRČKI

DSC_0086

 

 

 

 

 

 

Lepo in še uporabno darilo so tudi pleteni srčki, ki v notranjosti skrivajo sivko, ki odišavi prostor in še molje preganja.

COPATKI ZA DOJENČKE

DSC_0087

 

 

 

 

 

 

 

Čudoviti copatki pastelnih barv za najnežnejše nogice.

IZLETNIŠKE, REKREACIJSKE, AVTOKARTE

DSC_0870

GeaGo karte so prepoznavne po kakovosti, se ne raztrgajo zaradi pregibanja, so odporne na sonce, vodo, po njih lahko pišete, brišete …

CVET NAGELJ

7 NAGELJ

Martina Felicijan je znana ohranjevalka tradicije izdelave rož iz papirja. Pod njenimi prsti nastajajo raznovrstne rože, ki samostojno ali povezane v različne šopke, delujejo kot naravne. Nagelj je na voljo v beli ali rdeči barvi.

SLOVENSKI ŠOPEK

8 SLOVENSKI ŠOPEK

Martina Felicijan je znana ohranjevalka tradicije izdelave rož iz papirja. Pod njenimi prsti nastajajo raznovrstne rože, ki samostojno ali povezane v različne šopke, delujejo kot naravne. Slovenski šopek sestavljajo makov cvet in pšenično klasje.

BIDERMAJER ŠOPEK

9 BIDERMAJER ŠOPEK 9 BIDERMAJER ŠOPEK.

Martina Felicijan je znana ohranjevalka tradicije izdelave rož iz papirja. Pod njenimi prsti nastajajo raznovrstne rože, ki samostojno ali povezane v različne šopke, delujejo kot naravne. Šopek bidermajer izdeluje v treh velikostih, majhni, srednji in veliki, v kombinaciji s posušeno hortenzijo ali brez.

NOGAVICE IZ OVČJE VOLNE

10 NOGAVICE IZ OVČJE VOLNE

Spretni prsti Martine Felicijan ne ustvarjajo samo rožic, zelo vešča je tudi s pletilkami. V TIC-u lahko kupite nogavice iz prave ovčje volne, v moški in ženski različici.

KVAČKAN NAKIT (prstani, uhani)

DSC_0102

 

 

 

 

 

 

 

Kvačkan nakit – prstani, uhani – posamezno ali v kompletu.

KVAČKANA OGRLICA IN ZAPESTNICA IZ PERLIC

DSC_0099

 

 

 

 

 

 

 

 

Zanimiv nakit iz perlic, ki so obkvačkane, da obdržijo želeno obliko.

ZAPESTNICE

DSC_0082

 

 

 

 

 

Atraktivne in unikatne zapestnice iz žice in perlic.

PRSTANI 

DSC_0098

 

 

 

 

 

 

 

 

Prstani iz umetne mase, ki so ročno in unikatno poslikani.

OKRAŠENA IZPIHANA JAJCA

DSC_0092

 

 

 

 

 

Okrašena izpihana jajca so prave mojstrovine. Unikaten in trajen spominek.

VOŠČILNICE

DSC_0090

 

 

 

 

 

 

Unikatne voščilnice za različne priložnosti z žepkom za bon/denar ali brez.